1 av 4
Och så var de igång! Zimmer med sällskap...en kär company på veckolångt återbesök i morgonstudion: Eivor Bryngelsson.
2 av 4
Eivor Bryngelsson installerar sig på company-stolen och loggar in.
3 av 4
Årets radiogran på plats i skogen en tidig morgon den 15 december.
4 av 4
Jägmästare Sverker Forsén var för sjätte året i rad vår guide i granskogen.

Zimmer med zällskap; med Eivor Bryngelsson

I morgon släpper vi i väg Lena Callne på välförtjänt ledighet. Men först har hon det stora hedersuppdraget att hämta in årets Radiogran! Vi behåller dock Comapny-konceptet och veckans ständiga bisittare är en favorit i repris; Eivor Bryngelsson, legendarisk lärare på Kalix Folkhögskola numera marknadsförare för Norrbotten.

Radiogranen är en kär tradition som vi naturligtvis håller hårt på. Innan vi släpper iväg Lena på några dagars ledighet så ska hon bege sig ut i skogarna kring Måttsund för att införskaffa årets upplaga av Radiogranen. Ciceron i granskogen är som vanligt Sverker Forsén.

Så känner du någon som behöver en 1:a klassens julgran, hör då av dig till morgonredaktionen. Nästa tisdag korar vi den lyckliga vinnaren.
morgon.norrbotten@sr.se
SMS: p4 norr 722 50
Insändartelefonen: 0920/22 16 18

En annan kär tradition i radiosammanhang är rimsmedjan. I år är det Lena Callne som leder programmet och Stefan Gunnarsson som står för den musikaliska underhållningen, tillsammans med en massa eminenta rimmare, bland annat Company Bryngelsson. 7.45 berättar vi mer och lanserar årets rimsmedja.
Anmälan till årets rimsmedja sker till raduns växel på tel: 0920/24 48 00 från och med tisdag morgon.

Apropå telefonväxlar: Bodens Kommun har en av landets mest trevliga och bäst kommunväxlar. Hur bra den är tar vi reda på cirka 8.10 då vi förhoppningsvis har med oss ”Mrs First Impression”… Bara en sådan sak…!

Ha nu en riktigt bra tisdag!

David – Eivor - Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista