1 av 3
Simon From, Anton Lundberg och Carolina Isaksson inför kvällens premiär av "Brevet"
2 av 3
Miljöinspektör Per Andersson berättade om hur ren, eller oren luften är i Luleå innerstad.
3 av 3
Patrik Juhlin från räddningstjänsten gav oss en bra tankeställare när det gäller brandskyddet i vardagen.

En vecka kvar...

En vecka kvar till julafton och det känns nu verkligen i luften. Det är kallt!
Kroppens termostat har inte riktigt hunnit ställa om till full vinter kunde jag konstatera när jag huttrade till jobbet i morse

Jultider är tyvärr också lite av högsäsong för bränder i hushållen. 7.45 gästas morgonprogrammet av Patrik Juhlin som informerar om vilka faror som finns och hur vi bäst skyddar oss från att våra hem brinner ner.

I Köpenhamn pågår just nu Den stora klimatkonferensen. Men det verkar gå lite trögt vid förhandlingsbordet.!? Vi kollar in hur läget är här på hemmaplan med luftkvalitén. Per Andersson är miljöinspektör vid Luleå kommun och håller just nu för fullt med att mäta luftkvalitén i Luleå innerstad. Ca: 8.10 berättar han mer om hur det ser ut.

8.40 gästas vi av några högstadieelever från Skolan i Luleå. Ikväll har de premiär på sin teaterpjäs med maffia inspirerat tema. Förhoppningvis utan avhuggna hästhuvuden.

 Åsså kollar vi läget med Johan Sundström, ung och lovande skoteråkare från Arjeplog som precis kommit hem från USA och världens största snöskotertävling

Hoppas ni får en härlig torsdagsmorgon med oss

David och Eivor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista