Vintersolståndet

21 december och i kalendern står det Vintersolståndet. Årets kortaste dag var i alla fall väldigt ljus när jag körde till jobbet… Eller i alla fall vit!  Ett ymnigt snöfall i kombination med rikligt snöande gjorde att det kändes som väldigt mycket vinter sår här med tre dagar kvar till julafton och 10 dagar kvar av 2009.

Radiotablån tar naturligtvis ingen hänsyn till att det är årets kortaste dag. I styället lassar vi som vanligt på med 3,5 timmes direktsänd morgonradio.

6.40 blir det som vanligt ett avsnitt ur årets julkalender Nelly Rapp – En gastkramande jul.

7.15 Får du en sammanfattning av den gångna helgens sporthändelser signerad Reine Sundqvist

7.40 Gästas morgonprogrammet av Gun Dahlberg som är verksamhetsansvarig för den kommunala återvinningen i Luleå. Allt fler kan tänka sig att köpa en julklapp som är begagnad och ett av alla ställen det går att göra riktiga fynd på är Återvinningsmarknaden som dessutom ger människor i meningsfull sysselsättning i vardagen..

8.10 – 9.00 Kommer Norrbottens-Kurirens legendariska kulturskribent Rolf Nilsén till morgonprogrammet. Mannen som gett nöjesjournalistiken i Norrbotten ett ansikte delar med sig av sina minnen från en lång och framgångsrik karriär och bjuder dessutom på sina favoritlåtar!

9.10 Summerar vi Luleå Hockeys insatts i Elitserien så här halvvägs in på säsongen med vår expert Lars-Göran Niemi.

Idag är dessutom sista dagen att skicka in en motivering varför just du eller någon du käänner bör få årets Radiogran

morgon.norrbotten@sr.se

0920-22 16 18  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista