Skådespelaren Maja Runeberg gästar morgonstudion.

Cool start på dagen

Minus 32 grader på hemmaplan gjorde att undertecknad kände stor ödmjukhet inför det faktum, att den 18 år gamla bilen överhuvudtaget startade. Den "nya" (som är 13 år) står just nu på verkstad. Kanske tänkte polisen som stoppade mig mitt i Luleå city att ingen nykter skulle vara dum nog att vara ute och köra halvfem på morgonen i en sån gammal härk och detta gav motiv nog att låta mig blåsa. Och jag kan härmed glatt meddela att vi slipper rubriken " Radioprofil fast för rattffylla". Och så får vi vara glada att polisen uppenbarligen inte räds kyla utan jobbar i alla väder!

Denna synnerligen bistra morgon köldmässigt tar vi direktkontakt med isbrytaren Ale, som tillsammans med sina "brytar-kollegor" arbetar för högtryck.

Efter 8 gästas morgonstudion av skådespelerskan Maja Runeberg från Luleå. Vi fortsätter att prata om nystart och förväntningar på det nya året men också om karriär och föräldraskap.

Godmorgon Norrbotten!

Lena Callne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".