1 av 3
Leif Laestander, Janåke Isaksson och Rickard Hinterhaner från The Neverland Project.
2 av 3
Isa Landelius pratar handarbete i morgonstudion.
3 av 3
Bosse Ellika. Foto: Inger Eliasson.

Vakna med Lena & Ellika

Så mild luften var mot kinden då jag klev ut genom dörren tidigt imorse! Igår släppte köldknäppen med besked och jag tror det var fler norrbottningar än jag som kände sig lätt vårrusiga.

Nyss var jag tonåringen som tillbringade det mesta av fritiden i sporthallen i Kalix. Och utanför hängde "killarna med moped", som vår gymnastiktränare kallade våra killkompisar under denna speciella era i livet. Så märkligt att vi nu passerat 40, att jag är här i morgonstudion och att ett par av killarna på moped gästar morgonstudion i egenskap av musiker och producenter: Efter klockan 9 möter vi The Neverland. Och innan dess har vi hunnit möta grundaren av det nyetablerade och populära stickcaféet i Luleå.

Stadiga sällskapet Zimmer refererade hockey i webradion under helgen och har därmed välförtjänt sovmorgon denna måndag. Och jag har det stora nöjet att officiellt presentera en ny medlem i vårt lilla morgongäng: Ellika Nilsson, som gör mig och hela Norrbotten sällskap denna måndag.

En av Sveriges största hundutställningar har genomförts i Göteborg under helgen. Vi efterlyste en jycke från Norrbotten som varit där bland 10.000 andra. Vi fick nästan napp. Gunnar Nilsson i Luleå hörde av sig och meddelade att hans Afghanhund - som låg vid hans fötter - var stolt far till en unghund i Växjö, som fick tredje pris i en av klasserna.

Apropå hundar så har morgonkollegan Ellika satt sina spår i hundvärlden. För snart två år sedan hörde en turistande dam från Jämtland Norrbottensnytt med Ellika Nilsson vid mikrofonen. Hon blev så förtjust i namnet att hon beslöt namnge sin hund. Det var bara det att hon inte hade någon hund vid det tillfället. Nu finns hunden i hemmet i Jämtland - det råkade dock vara en hanhund. Så den heter Bosse Ellika. Men ändå...tänk att en radiosändning kan färga hund-Sverige på det sättet.

Väl mött att starta veckan med P4!

Lena & Ellika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".