1 av 3
Lena Carlzon-Lundbäck tidsbestämmer Callnes skidor. Foto: Ellika Nilsson.
2 av 3
Sveriges Miljömärktigaste? Jenny Strand, "Ett klick för skogen". Foto: Ellika Nilsson.
3 av 3
Karusellchefen Johan Dahlberg berättar om Rockkarusellen. Foto: Ellika Nilsson.

15/1: Guldtips för skidspåret

Skid-SM i Piteå knackar på och inför denna stora skidhändelse i länet laddar vi med tips för den nyväckte skidmotionären. Samtidigt får vi förstås också reflektioner inför stundande tävlingsäventyr för länets elitåkare. Tipsen levereras av ingen mindre än Lena Carlzon-Lundbäck, som gästar morgonstudion den här fredagen (cirka 7.45).

Inte nog med en skidlegend i studion - vi får även besök av en av Sveriges "miljömäktigaste". Hon heter Jenny Strand, har grundat stiftelsen "Ett klick för skogen" och är nominerad till titeln "Sveriges Miljömäktigaste" av tidningen Miljöaktuellt (8.40).

Det finns en bukett av olika talangtävlingar för unga musiker. Är det risk för viss inflation och därmed devalvering av värdet? Frågan ställer vi till Johan Dahlberg, som är "karusellchef" då det handlar om musiktävlingen Rockkarusellen, som drar igång i hela Sverige ikväll och så även i Norrbotten. (9.10)

Häng med på turerna  den här morgonen så får du även ta del av vår kunskapsduell Utmaningen (7.15). Förra årets stormästare Lina Kröger från Luleå möter utmanaren Linus Levin, Luleå.

Är du mellan 9 - 12 år? Eller känner du nån som är det...tipsa då om att det finns chans att vinna biobiljetter och framför allt få det stora nöjet att vara med och tävla i en radiofrågesport.

Nästa vecka drar "company-leken"igång, då Callne & company börjar.

Lena-David-Ellika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".