1 av 3
Hasse Alatalo. Foto: Ellika Nilsson.
2 av 3
Lena Callne med denna veckans company Hasse Alatalo. Foto: Ellika Nilsson.
3 av 3
Bo Backagård tolkar Dan Andersson. Foto: Ellika Nilsson.

19/1: Callne & co tillbaks! Den här veckan med Hasse Alatalo

Säsongspremiär för Callne & co och vi inleder med en namnkunnig musiker och journalist från norr: Hasse Alatalo! P4 är en musik-kanal men vi tror oss kunna lova att denna vecka mer än annars kommer att färgas av companys gedigna intresse och kunskap i ämnet musik.

Den här veckan gör vi en musikalisk morgonresa då Hasse lyfter fram låtar vi annars kanske skulle gå miste om. Ett exempel denna morgon är låten Tornedalens Travolta, som inte förekommer i ordinarie musiklistor här hos Sveriges Radio, men som garanterat kommer att glädja många lyssnare denna tisdagmorgon.

Haiti är i världens fokus just nu. Hjälpbehovet är obeskrivligt stort. 8.10 hör du tonårstjejen från Överkalix som inte stod ut att bara höra om misären utan verkligen ville göra något. Så hon mobiliserade sina vänner och skapade en spontan snabb-insamling i Överkalix.

Det var 23 år sedan han sist turnerade i Norrbotten, då tillsammans med dragspelaren som även ackompanjerade Jokkmokks-Jokke. Nu är han tillbaks på egen hand, som tolkare av Dan Andersson. Bo Backagård gör ett nedslag i morgonstudion före dagens två framträdanden, i Töre och Luleå. (8.40)

"Ibland behöver musiken fördomar för att bli riktigt bra". Uttalandet droppades av Hasse Alatalo vid fikabordet på radion häromdagen och efter klockan 9 får han chans att utveckla resonemanget. Det handlar om de inre bilder och sammanhang som bara några få toner kan skapa...häng med på vårt musikaliska radioexperiment efter klockan 9 här i P4.

Vi vill även utropa ett stort morgongrattis så här dagen efter Idrottsgalan. "Årets ledare 2009" blev skidskyttarnas förbundskapten, bodensaren Staffan Eklund!

Väl mött till en musik-morgon i sällskap av Callne & co!

Lena-Hasse-Ellika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".