1 av 6
Känslan denna morgonen hos Danne Swärdh. Foto: Ellika Nilsson.
2 av 6
Sara Giese och Gustav Ekman Mellbin i morgonstudion för att prata om pjäsen "Duvorna", teaterhögskolans examensarbete. Foto: Ellika Nilsson.
3 av 6
På begäran- Ellika Nilsson
4 av 6
Danne Swärdhs kroppsspråksskola del 4: Försiktigt
5 av 6
Danne Swärdhs kroppsspråksskola del 4: Försiktigt
6 av 6
Danne Swärdhs kroppsspråksskola del 4: Försiktigt

Tordag 11/2; När katten är borta...

Lena Callne har dragit till Kiruna för invigningen av det nya radio- och tv huset och tillfälligt lämnat över morgonen till Zimmer och Swärdh. När katten är borta… Men dansa ska vi (förhoppningsvis) inte. Denna torsdagsmorgon kommer att gå i filmens tecken då såväl Company Swärdh som programledare Zimmer har ett stort filmintresse och vi ska väl även bjuda på något filmtips…

Ett väldigt stort filmintresse lär filmskaparen Erik Gandini. Hans "Videocrazy" handlar om den kommersiella televisionen i Italien och kopplingen mellan bara kvinnobröst i rutan och en gubbsjuk premiärminister som med alla medel försökte stoppa filmen innan den nådde bioduken.

Ikväll så visas hans mycket uppmärksammade film på Kronan i Luleå och i morgonprogrammet berättar han om spelet bakom.

Under hösten och vintern har teaterhögskolans elever gästat programmet och tipsat om läsvärda och intressanta böcker. Denna morgon finns några av dem med oss för att berätta om sitt examensarbete – Det blir stor teateruppsättning med stjärnregissör och allt!

Dessutom lektion nummer 3 i Danne Swärdhs kroppsspråksskola. Försiktigt!

Cineasten Danne Swärdh plockade även ihop en godispåse innehållande fem filmtips:
Gå och se! (Idi i smotri), Nyckeln till frihet, Shrek 1, Efter brölloppet och Jerusalem

Häng me´

David – Danne - Ellika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".