1 av 5
Nej, det blev inget nytt guld för Kalla den här gången, men ett olympiskt silver är ju helt strålande!. Foto: Andrew Medichini AP/Scanpix
2 av 5
Vi blandar havregryn, hampafrön och solroskärnor....
3 av 5
med smält kokosfett och blandar ihop det i lerkrukor.
4 av 5
Sedan ska det hela stelna men Zimmer kunde inte vänta
5 av 5
Klipp ut en cirkel ur ett mjölkpaket och lägg i botten av en lerkruka. Trä ett snöre genom pappersbiten och lerkrukan och knyt en knut.

22/2 Silvermorgon med guld i mun!

Som vi hade laddat!
Kalla och Haag skulle ju bara ordna ytterligare en OS-guldmedalj men det blev "bara" ett silver. Kände mig faktiskt lite besviken direkt efter loppet igår, men så hörde jag Anna Haag i en radiointervju; Det vore ju helt sjukt om man inte är nöjd med ett OS-silver.
Ja så är det ju - Ett OS-Silver till länet är sjukt stort och det är bara att bocka och buga för tjejerna och tacka för uppvisningen!

Ca 7.40 gästas morgonprogrammet av Jan-Olov Johansson, ordförande i Norrbottens ornitologiska förening. Även om kylan fortfarande håller i sig här i länet så har ju faktiskt ljuset börjat komma. Om en dryg vecka börjar sommartiden och då blir det ju som bekant ännu ljusare. Och kanske är det bara en känsla men just ljusets återkomst är för mig synonymt med ljudet av fågelkvitter.  Vi kollar med Jan Olov vilka fåglar som anlänt länet och hur man på bästa sätt fixar till en festlig måltidsbuffé för våra små vänner i skogen.

Men åter till OS!

Snart är det ju över med hela härligheten och våra guldolympier ska återvända till länet. Hur ska detta firas? När Luleå Hockey eller Plannja Basket vinner SM-guld brukar det bli stor balluns med skrikande fans på flygplatsen och kortege genom stan… Nog förtjänar väl våra guldhjältar något liknande? Landshövdingen Per-Ola Eriksson har aviserat något slags firande men vi tror han behöver lite hjälp på traven som festfixare!

Hur tycker ni att vi ska ta emot Marcus Hellner och Charlotte Kalla? Lämna gärna en kommentar här på hemsidan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista