24/2: Rädda världen...

Callne missade att ta på sig läsglasögonen den här morgonen och läste i hastigheten att Styrmans och Manstens nybildade parti heter "Rädda Världen". Och blev inte ens förvånad. Varken att de tu funnit varandra eller att partiet hette just så. Nu var inte ambitionen fullt lika hög. "Rädda vården" heter partiet men vidgar vyerna till att även vilka "avveckla den rådande rättsrötan" i Sverige. Och man kan ju konstatera att båda herrarna har inblick i den svenska juridiken...

Efter 8 gästas morgonstudion av Ingela Lekfalk och Jenny Sjunnesson som i vår har premiär med dokumentärfilmen "Hur kunde hon". En film om Lillemor som i 23 år levde med sin sjukdom i tysthet. 19 år gammal smittas hon av hiv. Hon gifte sig och fick två barn men så en dag får maken reda på hennes hemlighet och polisanmäler henne. I dag har Lillemor avtjänat ett två och ett halvt års fängelsestraff och hennes berättelse har alltså filmatiserats.

Annars kan vi konstatera att kvällstidningarna hade rätt då de hade rubriker om "polarkylan tar sitt grepp". Våra lyssnare bistår oss med väderobservationer. 40.5 minusgrader på E45:an utanför Arvidsjaur är den hittills lägsta noteringen. Minus 37 i Jukkasjärvi går inte heller av för hackor.

Lena-David-Ellika