1 av 2
En sändarsugen Lena Callne är tillbaka i morgonstudion efter den obehagliga trafikincidenten i måndags. Company den här veckan är en favorit i repris - Anna-Karin Lindkvist.
2 av 2
Lite senare under dagen landar "vår" gulödhjälte Marcus Hellner på flygplatsen i Gällivare. Foto Reine Sundkvist

3/3: Tillbaks i morgonstudion...

...ja nu är Callne tillbaks vid det som känns som ett andra hem efter alla år: morgonstudion...och det känns bra! En otäck incident i trafiken blev ännu en lektion i ödmjukhet inför livet och den sköra tråd det faktiskt är - allt gick bra men hade kunnat gå så mycket värre. Om jag behövde påminnelse så har jag fått den: Vi dansar på kanten av en ravin. Konsten är att leva med vissheten och ändå våga fortsätta dansa. För hur kul är det att bara klamra sig fast tills vi ändå faller förr eller senare....

OS är definitivt över för denna gång men firandet av guldhjältarna har knappast börjat. I Gällivare kommer Marcus Hellner att firas då han anländer till hemstaden Gällivare under förmiddagen. Reine Sundkvist finns som vanligt på plats och vi kollar läget inför uppladdningen cirka 09.15.

Men det är inte bara Marcus Hellner som kommer hem. Förbundskaptenen för det svenska skidskyttelandslaget Staffan Eklund har även han kommit hem till Boden. Skidskyttet...en blandning av succé och fiasko kan tyckas utifrån. Vad tycker Staffan? (cirka 8.40).

Undrar förresten om Staffan Eklund är släkt med Patrik? På söndag har filmskaparen Patrik Eklund från Arvidsjaur chans att vinna en Oscar-statyett! Idag beger han sig västerut men först en lägesrapport i morgonstudion (cirka 8.10).

Idag för 70 år sedan vaknade de lulebor som bodde i centrala stan med brandlukt i näsan. Natten till idag sprängde en grupp attentatsmän den kommunistiska tidningen Norrskensflamman. Det värsta politiska attentatet i modern svensk historia krävde fem människors liv.

Också har vi ju veckans company på plats, en favorit i repris, Anna-Karin Lindqvist som förgyller morgonstudion.

Lena-Anna-Karin-David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista