1 av 8
Det är Rautaspremiär till helgen i Kiruna.
2 av 8
Soluppgång a'la Kiruna. Vår utsikt genom fönstret denna onsdagmorgon!
3 av 8
Bildbeviset från den legendariska matchen mellan Toullouvaara och Narvik som som slutade 55-0 till TIF.
4 av 8
Fiskearken.
5 av 8
Company Lars Lindberg och hans önskegäst, Magdalena Martinsson nyhetsreporter på Sveriges Radio.
6 av 8
Maud Olofsson på besök i Norrbotten och morgonstudion. Foto: Ellika Nilsson.
7 av 8
Sveriges vackraste tävlingsarena...?!
8 av 8
Vår eminenta tekniker, Kalle Andersson, som gör att allt fungerar som det ska. Foto: Ellika Nilsson.

10/3: Önskegästen, ishotell och den globala uppvärmningen!

God morgon Norrbotten!

Callne&Company tillbringar den här veckan i Kiruna och trivs som fisken i vattnet. Vackra vyer var vi än vänder blickarna, en skön färgklick i form av Company Lars Lindberg och såklart våra underbara lyssnare som bidrar med en härlig respons och uppmuntrande tillrop som gör vår morgon komplett. Vad mer kan man egentligen begära?

Som Company i Callne&Co medföljer vissa privilegier. Bland annat får man önska sig en "önskegäst". Veckans Company Lars Lindberg behövde inte fundera länge eller gå över ån efter vatten. Lindbergs önskegäst heter Magdalena Martinsson, nyhetsreporter på Sveriges Radio Norrbotten samt Ekot och hon gästar morgonstudion cirka 7.45 för att bland annat prata Vasalopp och dialekter i etern.

Den globala uppvärmningen har diskuterats flitigt under slutet av 00-talet och allt kulminerade egentligen när Al Gore tog emot Nobels fredpris för sina insatser som miljökämpe. Men efter klimatkonferensen i Köpenhamn i slutet av 2009 har det varit ganska tyst i frågan om den globala uppvärmningen. Förmodligen har en sträng vinter " gjutit olja på vattnet ". Callne&Company lyfter frågan denna morgon med Wibjörn Karlén. Klimatforskare och professor emeritus i naturgeografi vid universitet i Uppsala som menar att klimatet förändras enligt förutbestämda cykler som människan inte kan göra mycket åt och att den globala uppvärmningen inte har så mycket att göra med ökade koldioxidutsläpp.

Hotellet som är byggt av is är en av de stora turistattraktionerna i Kiruna. Många besökare från många olika länder besöker varje år detta exotiska inslag i hotellvärlden. Is-hotellets bröllopskoordinator Eva Lundquist gästar programmet cirka 8.40

Vice stadsministern och näringsministern Maud Olofsson (c) har varit flitigt förekommande i nyhetsrapporteringen de senaste dagarna. Har det inte handlat om gigantiska vindkraftsparker så är det rut och rit- avdrag som diskuterats. Cirka 9.05 gästar hon Callne&Co

Det är Rautaspremiär till helgen i Kiruna. Då går man ur huse för att tillbringa en helg på en fjällsjö. Gammal som ung, familjer packar och donar i flera veckor för denna helg. Tidigare vara detta gubbarans helg men nu mera följer hela familjen med både små och stora barn, farmor och farfar mormor o morfar.
Jag själva har varit med på Rautaspremiären nästa varje år det senaste 25-30 åren och min gubbe Jim Eriksson har inte missat en enda premiär sedan 1972 .
Eva-Lisa Eriksson
Kiruna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista