1 av 7
Kärv bilmånad för Callne...Andra bilen på tre vecko som bokstavligt talat ryker...Foto: Mats Jonsson
2 av 7
Foto-Micke alias Michael Törnqvist gästar morgonstudion och med sig har han en present till Lena Callne. Foto: Ellika Nilsson.
3 av 7
Foto-Micke och Lena Callne in action. Foto: Ellika Nilsson.
4 av 7
Vilka proffs! Foto: Ellika Nilsson.
5 av 7
Foto-Micke passar på att fota han också. Kanske för att föreviga denna underbara morgon? Foto: Ellika Nilsson.
6 av 7
David Morin och Rickard Johansson. Foto: Ellika Nilsson.
7 av 7
David Morin överlämnar en exklusiv gåva till Rickard Johansson. Ett foto av Jimi Hendrix från ett motellrum i Mölndal...Glädjen är total. Foto: Ellika Nilsson.

24/3: Då vi grunnar på den statistiska sannolikheten...

"Radioprofil i bilkrasch" stod att läsa på NSD:s löpsedel för tre veckor sedan. Radioprofilen var undertecknad - som hade änglavakt och klarade mig utan en skråma, även om bilen blev totalkvaddad. Hur stor är sannolikheten för att man tre veckor senare står och ser familjens andra bil brinna upp? Så skedde i alla fall i går på väg hem från jobbet. Tur att jag har fötterna stadigt på studiogolvet...annars vore det lätt att utveckla någon slags paranoia. Nu känns det bara absurt. Och vädligt akut bilfattigt i hushållet Callne./Lena

Den riktiga avsparken för morgon med Callne & co sker förstås då co Ingemar Ek anländer vid sju. Onsdag och fotboll i fokus då co Ek väljer gäster (8.00). Robert Lindström, ordförande i Norrbottens Fotbollsföbund är denna morgons önskegäst. Och faktum är att dessa herrar redan idag vet utgången för både allsvenskan och superettan.

Vår prao-Rickard - av vissa lyssnare omnämnd till ung "gitarrgud" - får också välja gäst och då landar det i musikern och gitarrteknikern David Morin, med Jimi Hendrix som husgud.

Och så hoppas Callne på en svängom med FotoMicke (7,40) - FotoMicke som är en av tre tittar-finalister då det på fredag är final i Let´s Dance.

Lena-Ingemar-Ellika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".