1 av 2
Maria Åhlund, lagkapten Piteå IF, Ingemar Ek och Eva Boman styrelseledamot Piteå IF. Foto: Ellika Nilsson.
2 av 2
Jim och Beatrice Öhman från succébandet "Rockets 88 & the Rockettes!". Foto: Ellika Nilsson.

25/3: Morgonen skjuter fart med Rocket-88!

Våffeldagen firar vi med finfrämmande i studion. De ligger etta på en fransk blues-lista och har en turné på gång i Frankrike till hösten. De håller på att göra sig ett namn i USA, men för många norrbottningar är de okända. Tills den här morgonen i P4, då  Boden-bandet "Rockets 88 & the Rockettes!"gästar Callne & co: (8.40)

Trots att de halkade ur den högsa serien är det fortfarande damlaget och Piteå IF som ligger i topp i länet. Ledare, såväl på som utanför studion, besöker studion och berättar om lagets status just nu. (8.10)

Och så pratar vi med en av länets doldisar i samhällets toppskick: Elisabeth Nilsson från byn Sören i Kalix, som är VD för stålindustrins branchorganisation Jernkontoret och senare i vår tillträder posten som landshövding i Östergötland. Just idag är hon dock i Piteå och vi fångar henne förmodligen mitt under frukosten. (7.40)

Hoppas  radiobrickan vi dukar upp faller i smaken!

Lena-Ingemar-Ellika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista