1 av 8
Vårat nya hem...
2 av 8
Heminredare Maria Mikko från Kiruna på plats i Stockholm.
3 av 8
...i Radiohuset i Stockholm
4 av 8
Tillfälligt återförenade i en morgonstudio...Kärneskog & Callne.
5 av 8
Fredrik Ralstrand körde trafiken live i stidio 30.
6 av 8
Google-bossen Stina Honkamaa har rötterna i Boden.
7 av 8
Lyssnarbild: Syns det att solen lyser även i skogen utmed Arvidsjaur?:)
8 av 8
Lyssnarbild: Soldis utanför Boden.

30/3: Callne & co i Stockholm!

Callne & co på plats i Stockholm! Under några några intensiva dagar ska vi försöka spegla något av det stora avtryck Norrbotten gör - inte minst genom utflyttade norrbottningar som genom sin kompetens och personlighet bidrar till att göra Stockholm till en rikare stad på flera plan.

Vi öppnar med en välbekant röst för alla trogna P4-lyssnare:  Jon Kärneskog, som för ett par år sedan lämnade morgonstudion i Luleå för större vyer i huvudstaden. Vad han gör och hans snabbguide till livet i storstaden, det hör du ca 7.10.

Kl 7.40 dyker hon upp - kvinnan som länge stått på drömlistan över gäster: Stina Honkamaa från Boden, VD för Google Sverige. Om vägen till en av Sveriges hetaste chefsstolar då det handlar om mediamakt, det berättar Stina och kanske kan hon även avslöja hur hon nyttjar den gamla kompetensen som tävlingsskidåkare.

Och därmed glider vi osökt in på idrotts-spåret: Olov Englund från Kalix var för en dryg vecka sedan med och vann ett historiskt SM-guld för Hammarby i Kalix. Ca 8.10 lyser guldskimrande Olov upp morgonstudion i det stora radiohuset på Gärdet.

Maria Mikko, heminredare från Kiruna, hamnade på gästlistan av en väldigt speciell anledning. Hur - det avslöjar vi ca 8.40 då Maria dyker upp för att berätta om storstadsfenomenet "homestageing".

Lena-David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".