26/4: Sportfiske, poker och Aschberg

Måndag morgon och efter helgens förhandlingar mellan parterna i papperskonflikten står det klart att ytterligare sju pappersbruk kan komma att tas ut i strejk. Ett av dem är Smurfitt Kappa i Piteå.

En sportfiskeklubb enbart för tjejer! I går startade "Fjällorna" en lokalavdelning i Kalix och morgonstudion gästas av en av initiativtagarna, Åsa Andersson Ulvede. Om flugfiske, pimpling, ja alla typer av fiske och varför det behövs ett särskilt forum för fiskeintresserade kvinnor. (cirka 8.10)

Förra året vandrade Robert Aschberg och Gert Fylking från Ystad till Haparanda. I år har de beslutat sig för att lifta, men i motsatt riktning. Cancerfondens årliga kampanj, Mustaschkampen, informerar och samlar in pengar till Sveriges vanligaste cancerform, prostatacancer. Nu behöver de folkets hjälp för att nå sitt mål. Morgonprogrammet kollar läget med Robert Aschberg. (cirka 8.40)

Och så är det dags för Peter "Pekka" Lindmark, den levande hockeylegenden, att lägga korten på bordet. Det handlar om Poker-DM 2010 och den 1 maj utses den bäste pokerspelaren respektive län. (cirka 7.40)

Och som vanligt på måndagmorgnar bjuds vi på en rykande färsk summering av helgens sporthändelser. (cirka 7.15)

Godmorgon Norrbotten!

Ellika&David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista