28/4: Morgonredaktionen ute & cyklar

Askmolnet må ha lättat, men dess skugga faller över Callne & co denna morgon då veckans gästprogramledare Niklas Jonsson måste bege sig iväg på en tjänsteresa som egentligen skulle ha genomförts förra veckan. Morgonredaktionen nyttjar sina interna resurser och idag är det Lena & Ellika vid mikrofonerna; bland annat nyfikna på hur välkända provbadare upplevde det traditionsenliga Kanalsimmet då de igår doppade sig bland isblocken i Piteå. Vi rustar radions tjänstecykel och så gläder vi oss aktiva lyssnare som skickat oss bilder och hälsningar.

Svenska turistföreningens uppdateringskampanj av den svenska folkdräkten fortsätter förstås. Gårdagens besök av Norrbottens designer finns dokumenterade i folkdräktsbloggen. http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/folkdrakt/?f=Karoline

Strax efter klockan åtta den här morgonen får vi möta Ulrika Rova, som av amerikanska ambassaden utsetts att som enda svenska forskare hänga med på en tre veckor lång resa till Washington DC i höst. Ulrika forskar kring förnyelsebara energier och ska få berätta var biobränsle kommer in i bilden bland kärnkraftsverk och vindkraftsparker.

Cykel-säsongen är här men därmed inte givet att varken våra cyklar eller rumpor är i form för detta. Vi tar hjälp av en expert. På cyklar bör vi kanske förtydliga i sammanhanget.

Imorgon är Skidkungen och Bankiren - förenade i en och samma person - nämligen Niklas Jonsson, tillbaks på company-stolen. Dessutom ser vi fram emot besök av komikern och TV-personligheten Robin på torsdagmorgon. Men en sak åt gången; först tar vi tag i den här onsdagmorgonen i P4!

Lena & Ellika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista