Callne & co; denna vecka med Jonas Nuldén!

Vi har inlett Europa-veckan...i Europa och härmed också hos Callne & co. Veckans gästprogramledare är handplockad för uppdraget att hjälpa till att bana en väg i EU:s byråkratidjungel. Varje morgon kan vi ta del av "Morgonens Hallå Bryssle!". Vi inleder storslaget med självaste EU-kommisionären Cecilia Malmström i andra änden. (8.10)

Efter halvnio får vi dessutom besök av en äkta lobbyist. Hon heter Anna Sunna och finns vid North Sweden och deras Luleå-kontor. Annas jobb är att bana väg för frågor som gagnar norra Sverige på EU-nivå. Hur det går till hoppas vi få svar på under morgonen.

Böndernas yrkesfrågor präglas i allra högsta grad av EU, men det är faktiskt inte alls därför som vi ringer och grattar Isaksgården utanför Älvsbyn. Där odlar dom Sveriges bästa mat för kossor och för detta premieras Magnus & Anki Sundin senare ikväll under fin middag i Uppsala.

Redaktionen lobbar starkt för att du hänger med oss under veckan - Bonjour Norrbotten!

Lena-Jonas-David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista