Callne & Co

20/5: Många bollar i luften!

Höga vattenflöden fortsätter att ta plats på radiovågorna, bland annat genom en direktrapport från delvis avstängda Silvervägen (7.15). För övrigt kan vi konstatera att veckans Company är en man med gott bollsinne. Ludde Wästfelt lär ha gått under smeknamnet ”Jokkmokks-Maradona” och det passar utmärkt denna morgon då vi ska prata både basket och fortboll. Men det är inte bara bollen som är i luften denna torsdagsmorgon. Låt oss inte glömma pollen!

Även om Junosuando numera inte kan ståta med något senorlag i fotboll så kan man i alla fall stoltsera med länets äldsta fotbollsskola  som i år firar 30-års jubileum. Birger Willman var med när det startade, är fortfarande engagerad och finns med oss cirka 7.40

Förre detta Plannjaspelaren Vincent Lundahl har inte bara bra bollsinne utan  är dessutom ordentligt flygrädd. Vi har redan hört glimtar från historien om när Company-Ludde fick agera mental coach åt Lundahl under en skakig flygtur över ryska tundran. Blir det månne fler anekdoter och gamla minnen när Vincent Lundahl besöker oss ca 8.40.

Vår bästa tid är nu sjunger Jan Malmsjö, men riktigt så är det inte om man är pollenallergiker i maj. Här i Norrbotten kom värmen explosionsartat snabbt och enligt pollenprognosen har vi mycket höga halter av björkpollen just nu. Jan-Erik Wallin, biolog på pollenlaboratoriumet i Umeå och ansvarig för pollenprognoserna i fyrkantenområdet berättar mer om pollenprognoserna ca 9.10.

Lena, Ludde & Ellika