Måndag morgon

Nationalparkernas dag!

Ny vecka - nya utmaningar... Helgen som just passerat oss gick för egen del mycket i idrottens tecken och efter den mycket snöpliga semifinals-förlusten kändes det faktiskt jättekul när bronspengen igår bärgades. En bronsmedalj med stor norrbottnisk anknytning. Grattis Linus Omark, Johan Harju, Roger Rönnberg och Erik Granqvist!

Helges lokala sporthändelser får du sammanfattade ca 7.15

Dagens datum 24 maj innebär inte bara att det återstår en ynka dag till löning, utan det är också dagen då alla Sveriges nationalparker fyller år. I vårat län finns åtta av landets 29 nationalparker och ca 7 40 talar vi med naturfotografen Tor Lundberg som bland annat gjort en film om vår mest mytomspunna nationalpark - Sarek.

Via så kallade sociala medier (läs Facebook) förs just nu en intensiv kampanj om vad som bör hända med den så kallade Frits Olsson tomten. En grupp som på kort tid värvat över 1000 medlemmar har bildats och deras förslag är att man gör en fin och grön park istället för en shopping galleria, eller parkeringsplats. Facebook-gruppens bildare David Lingren gästar morgonstudion efter 8.

Dessutom håll vi er såklart med allt det senaste som händer i bland vårfloder och avstängda vägar.

Hoppas ni får en riktigt skön start på veckan!