Callne & co

25/5: Doris Notlind gör entré!

Veckans company är en viktig kugge i Tornedalens kulturliv. Dessutom fick hon under mer än 40 år en taxirörelse att snurra i huvudstaden Stockholm, innan hon återvände till sina rötter i Tornedalen för sju år sedan.

Våra källor är eniga i sitt omdöme; veckans morgonsällskap är ett färgstarkt och kreativt energiknippe. Egenskaper som kommer väl till pass i rollen som producent för uppsättningar som till exempel Krigsoperan, ifjol somras.

I morgonstudion kommer ett intressant möte till stånd då redaktionen får besök av Uno Lindström, född 17 oktober 1937 i Sörbyn (Boden) och noterad i Guinness rekordbok som den person i världen som längst lyckats hålla en boll i rörelse i luften genom tillslag med fötter, knän och huvud.

(För dig som gillar att memorerar kuriosa: Rekordet är 107 500 tillslag på tiden 10.59.22 tim och sattes den 10 augusti 1982).

Liksom Doris brinner Uno för sin hembygd och även kultur i olika former. Med sig till morgonstudion tar han sitt dragspel men naturligtvis även favoritbollen.

Väll mött till en morgon med studs!

Lena-Doris-David & Ellika