1 av 6
I dagarna får kommunalråden i Norrbotten varsitt vykort med information om en hotad art som finns i deras kommun. Bill Nilsson, kommunalråd i Älvsbyn får således en norna på posten. Foto: Sture Westerberg.
2 av 6
Sportfiskeikonen Gunnar Westrin är Company finalveckan för Callne&Co.
3 av 6
Company Westrin hade på gentlemanna-manér med sig en blombukett till programledaren, men vi har lite problem med att identifiera de vita blommorna.
4 av 6
Blommor verkar ha blivit morgonens tema. Mellan Töre och Överkalix skådades denna morgon årets första(?) hjortronblomma.
5 av 6
Över 100 arter i Norrbotten är akut hotade. Det uppmärksammas nu i ny kampanj berättade Anna Berhan, naturinfomatör på Länsstyrelsen.
6 av 6
Towa Björnfot, Felicia Larsson och William Vendelson från klass 6A, Porsöskolan, räknar ner till sommarlovet.
Callne & Company

8/6: Gunnar Westrin på company-kroken!

Storfångsten vi håvat in till morgonstudion som company heter Gunnar Westrin och kommer att bli mäkta less på alla ordvitsar som syftar på fiske denna vecka! Den här morgonen talar vi med filmproducenten som ska göra "filmstjärna" av Westrin, men enligt egen utsago inte i något som har med "fiskeporr" att göra. Vi fördjupar oss även i de nästan 100 arter i Norrbotten som finns med på länsstyrelsens lista över aktut hotade.

I skolan är det nedräkning till sommarlov som gäller den här veckan och man kan ju undra vad elever och lärare gör, så här de skälvande sista dagarna före den långa ledigheten. Vi har tillkallat en ung expertpanel som delar med sig av tillvaron i klass 6A på Porsöskolan i Luleå. Städning, skolresa och "storsjung" står på schemat!

I vårt studio-schema så är Zimmer tillbaks och summerar nyhetsläget, i vanlig ordning efter klockan 9.

Väl mött till den sista veckan med Callne & company, i alla fall i denna uppsättning och den här tiden av dygnet.

Lena, Gunnar & David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".