Så här kan det se ut när Elin Franzén tar upp ljud.

16/6: Ljud i Arvidsjaur och teater på Färöarna

Knappt hade askmolnet försvunnit från rubrikerna så meddelades det igår att pilotföreningens 2000 piloter går ut i strejk, en strejk som inleddes nu på morgonen, närmare bestämt klockan 05.00. Omkring 23 000 passagerare riskeras att drabbas. Reporter Reine Sundkvist finns på plats på Luleå Airport och kommer att rapportera om läget under morgonen.

Och på tal om askmoln och naturens nycker så har det rapporterats om ett ovanligt kraftigt jordskalv vid halv elva-tiden igår kväll i trakterna av Skellefteå.

Hur låter Arvidsjaur? Hur låter det på väg till jobbet, på affären och går det att känna igen Arvidsjaur utifrån ljud? Det ska kulturstipendiaten och etnologen Elin Franzén försöka ta reda på under en månads vistelse i just Arvidsjaur.

Kanske kommer somliga av er ihåg att morgonstudion i våras gästades av regissören Sara Giese som då var i full färd med att sätta upp pjäsen Duvorna på teaterhögskolan i Luleå. Den 9 april var det premiär på teaterhögskolans scen i Luleå och i maj har pjäsen även spelats i Stockholm...Nu till helgen spelas den på Färöarnas Nationalscen! (cirka 8.15)

Kanske har ni sett dem, likadant klädda och skymda bakom buskar med krattor och spadar? Med sommaren kommer sommarjobbarna och hur några av dem känner inför det hör du om du lyssnar på morgon i P4.

Ellika-Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".