Ellika Nilsson med ett säkert grepp om såväl reglar som Morgonprogram.
Fredag 26/11

I väntan på advent

Det är det sista Morgonprogrammet före första advent och Johan och Ellika avhandlar förstås adventsfirandet efter bästa förmåga och förstånd.

Men det är långt ifrån allt.

Med sedvanlig grace studsar Morgonprogrammet mellan tuvorna Tomtetävling, Hedersvåld, Hardcore och Ståuppkomedi. Bland mycket annat förstås. Och som vanligt är ni lyssnare med och gör programmet till vad det är.

Det är första advent på söndag och förberedelserna inför julen är i full gång på sina håll.

I Gällivare till exempel gör i helgen åtta tomtar från hela världen upp om titeln Världens bästa tomte. Arrangören Elisabet Landby förklarar hur Tomtetriathlon och grötätningstävling går till.

Luleå kommuns invandrarservice har bjudit in till möte för att starta en stödgrupp mot hedersvåld. Varför det behövs och vad hedersvåld kan vara pratar vi om med Britta Nordström och Fernando Gracia på Invandrarservice.

Luleåbördige ståuppkomikern Robert Larsson är i stan med sin akt och givetvis besöker han också Morgonprogrammet så att vi får kolla upp om han verkligen är rolig. På riktigt.

Ikväll landar hardcorelegenderna Raised Fist i Pontushallen i Luleå på sin stora skandinavienturné

Världsberömda lulepojkar men bara måttligt kända i hemstaden.

Frontmannen Alexander Hagman förklarar varför det är så och berättar om turnélivet.

Allt som allt flera goda skäl att ratta in Morgonprogrammet i Sveriges Radio Norrbotten P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".