1 av 3
En klassiker som kanske lockar till flytt? Foto: Daniel Boo.
2 av 3
Ellika och Johan tar ett snack med Åsa Christensen, idrottskonsulent på Norrbottens handikappidrottförbund.Foto Erica Larsson/ Sveriges Radio Norrbotten
3 av 3
Ellika Nilsson tar ett snack med Åsa Christensen, idrottskonsulent på Norrbottens handikappidrottförbund och Johan rattar mixerbordet Foto Erica Larsson/ Sveriges Radio Norrbotten.jpg
3/12

Handikappidrott och pitepaket

Det är Internationella Handikappdagen idag och morgonprogrammet tar pulsen på handikappidrotten i länet. För intresset för handikappidrott i länet har ökat de senaste åren. Kälkhockey, rullstolsrugby, simning, friidrott, innebandy med mera är bara några av de idrotter som finns. Norrbottens Handikappidrottsförbund som arbetar med att personer med funktionsnedsättning ska ha samma möjligheter, som övriga samhällsmedborgare, att välja idrott som fritidssysselsättning gästar morgonprogrammet efter halv åtta!

Piteå kommun tänker locka hem de tusentals pitebor som lever i exil i Stockholm! I morgon lördag intar man Junibacken, Astrid Lindgrens lilla värld i Stockholm, för att inspirera och informera om lediga jobb, tomter och helt enkelt locka till hemflytt! Är det palt man lockar med? Det hör du efter klockan nio.

Dessutom tar vi upp en gammal tradition i radion, nämligen Utmaningen. Vår kunskapstävling för unga norrbottningar mellan 9-12 år. Efter klockan sju!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".