Smäll eller karamell?

Årets sista morgonsändning är till ända och i dag har programledaren Johan Winblad tillsammans med de båda bisittarna Lena Edenbrink och Börje Ekström ägnat sig åt att dela ut diverse smällar och karameller.

Även några mer namnkunniga norrbottningar deltog i utdelandet - det avgående kommunalrådet i Jokkmokk, Anna Hövemark, delade ut karameller till alla som deltagit i Laponiaprojektet och hennes smäll gick till nyårssmällarna.

Landstingsrådet Kent Ögren gav sina karameller till alla dem som arbetar när vi andra tar ledigt; exempelvis landstingsanställda, räddningstjänst, polis och personalen i den kommunala omsorgen. Kent Ögren hade fler karameller, de gick dels till alla de heltids- och fritidspolitiker som avgår nu vid årsskiftet, dels till dem som tillträder.

En smäll delade Ögren förstås också ut, den gick till den nuvarande regeringen som via skattesänkningar skapar utanförskap för exempelvis sjuka och arbetslösa.

Börje Ekström, till vardags verksam vid Norrbottens Museum, hade även han både smällar och karameller att dela ut med anledning av att ett år snart är slut och ett nytt tar sin början.

Karamellerna gick bland annat till länets alla kulturarbetare och inte minst till Havremagasinet i Boden samt författarna Staffan Westerberg och Mikael Niemi.

Lars Törnman, inte helt okänd för Radio Norrbottens lyssnare, gav en rejäl smäll till SJ och Trafikverket som inte förstått att Sverige är ett vinterland och att trafiken helt enkelt måste fungera även vintertid.

Entreprenören Gunnel Widén gav sin smäll till Israel som stoppade hjälpsändningarna till Gaza och karamellen till de två privatpersoner i Överkalix som på eget initiativ samlade in 140.000 kronor och sedan reste till Thailand för att lämna ekonomiskt bistånd till ett antal av de thailändska bärplockare som råkade illa ut här i Norrbotten 2009.

Morgonens programledare Johan Winblad vill - förstås - tillsammans med bisittarna Lena Edenbrink och Börje Ekström önska alla lyssnare ett gott slut och ett riktigt gott nytt år.

Vi hörs igen 2011!