1 av 4
Ett historiskt ögonblick: Norrbottens järn återuppstår som Svensk järnhantering i direktsänd radio 2009. Januari 2011 är det dags igen!
2 av 4
Ett kärt återseende: Ted Ström, Staffan Westerberg, Christer Engberg och Kerstin Wixe. Foto: Ellika Nilsson/Sveriges Radio Norrbotten.
3 av 4
Crister Engberg och Ted Ström läser tidningen. Foto: Ellika Nilsson/Sveriges Radio Norrbotten.
4 av 4
Morgonredaktionen får äntligen borsta bort dammet från LP-spelaren. Foto: Ellika Nilsson/Sveriges Radio Norrbotten.

Pistade golfhål och progg!

Fredag morgon och redaktionen har fredagsmys till tonerna av tung progg. Dessutom går vi loss med golfklubbor på pistade golfbanor!

De sjöng bland annat om konsten att med mördande reklam sälja konserverad gröt: två skivor blev det och 1977 hade de sin sista spelning. Eller nästan i alla fall...de har återförenats ett par gånger och ikväll är det dags igen! Norrbottens Järn gör version 2.0 och morgonprogrammet hälsar Ted Ström välkommen efter halv nio!

Tänk dig att byta ut "greener" mot "whiter", att pista golfhål och värma påklädda golfåskådare med eldar och värmekåta! Snögolf är på väg att etableras i Kiruna och på lördag är det dags för Snow Golf Open! Efter klockan åtta!

Fredagmorgon betyder också Utmaningen, kunskapstävlingen för unga efter klockan sju!

Johan&Ellika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista