Skådespelerskan Maria Lundqvist är ambassadör för filmfestivalen "Tro, film och kärlek" i Arjeplog. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Fredag 11/2

Tro, film, kärlek och stråkar

Det vankas filmfestival i Arjeplog på temat "Tro, Film och Kärlek". En filmfestival som ger människor plats och möjlighet att samtala kring film och livsfrågor. Lägg till stråkar i direktsänd radio så har du en god morgon!

Nu och då händer det att vi ser en film som berör oss och sätter igång funderingar kring våra livsfrågor. För sex år sedan arrangerade Arjeplogs församling tillsammans med EFS, Arjeplogs biografförening och Hornavanskolans skolbiogrupp för första gången festivalen "Tro, Film och Kärlek" - allt i akt och mening att just ge människor plats och möjlighet att tillsammans samtala kring film och våra livsfrågor. Efter klockan halv nio!

Redan i januari 1934 bildades Luleå orkesterförening och dess symfoniorkester formellt, även om det under ett antal år tidigare fanns ett antal föregångare. Sedan dess har de spridit den symfoniska musiken runt om i Norrbotten och världen. På söndag är det dags igen! Då bjuder man dels på en stråkkonsert under ledning av Sten-Johan Sunding, dels en Bach-konsert för två fioler. Livemusik i klassisk form med Sten-Johan Sunding och Sofi Ye efter klockan nio!

Och som vanligt på fredagar är det dags för utmaningen, vår kunskapstävling för unga norrbottningar. Stormästaren Benjamin Töyrä, 11 år från Karesuando utmanas av Felicia Nedlund, 11 år från Luleå efter klockan sju.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".