Lulespexets ensemble 2011 Foto: Lulespexet
Tisdagen den 19 april 2011

Stilla veckan fortsätter ...

... men på Morgonredaktionen försöker vi hålla ångan uppe.

Denna tisdag fortsätter vi att försöka reda ut begreppen kring kristendomens största högtid påsken, till vår hjälp har vi även denna morgon etnologen Ann-Louise Lång.

Dessutom ska vi få träffa några av dem som ligger bakom årets Studentspex, ge lite tips om hur cykeln bör rustas inför vår- och sommarsäsongen och så ska vi prata om bastubadets alla fröjder.

Häng med!

Ellika Nilsson är på välförtjänt påsklov och Johan Winblad har i stället sällskap av Lena Edenbrink hela veckan. Tillsammans ska vi göra vårt bästa för att förgylla era morgnar också den här veckan ...

Så här i påsktider tillbringar många av oss norrbottningar en hel del tid utomhus, vi grillar, kör skoter, pimplar på isen eller tillbringar några timmar vid husknuten för att njuta av solen. Många av dessa aktiviteter gör oss både svettiga och smutsiga och vad kan passa bättre då än ett bastubad?

En av dem som garanterat vet en hel del om detta med bastubadande är Bastuakademins Pär Granström och honom har vi med oss 06.45.

Strax efter klockan 07.00 ska vi titta närmare på vad som egentligen behöver gås igenom när cykeln ska tas fram ur vinterförrådet, det finns faktiskt en hel del att göra för att cykeln ska hålla längre och cykelupplevelsen bli bättre.

Efter åtta träffar vi två av de studenter som arbetat med årets Lulespex, ett spex som i år handlar om bröderna Wright. Caroline Hansson och Sara Widbom, presschef respektive regissör kommer till studion och berättar om arbetet, innehållet och vad det är som är så speciellt med ett studentspex.

Och så fortsätter vi förstås vår resa genom Stilla veckan - i dag har vi kommit till vit tisdag och det är etnologen Ann-Louise Lång som hjälper oss att reda ut begreppen.

God morgon, Norrbotten!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".