Torsdagen den 19 maj 2011

Självkänsla, ironi och diskriminering

Torsdag morgon, drygt halva maj har gått och Morgonprogrammet satsar på friskvård och självinsikt.
Vi pratar Radioaktiv, vi får en ny geografilektion från "någonstans mellan Ystad och Haparanda", vi diskuterar arbetet mot diskriminering och vi frågar oss om det är självinsikt eller mod som driver en av länets stå-upp-komiker.

God morgon Norrbotten!

Redan kvart i sju fortsätter vi vår jakt på fler deltagare i Morgonprogrammets friskvårdssatsning Radioaktiv. Den här gången har turen kommit till byn Puoltikasvaara med omnejd - i dagsläget är 13 av länets 14 kommuner representerade. Den 27 maj är det som bekant som gäller, vi startar klockan 08.30 och all information hittar du här på hemsidan under rubriken Radioaktiv.

Kvart över sju återstiftar vi bekantskapen med Per-Erik Tell som med hjälp av motorcykel tar sig från Ystad till Haparanda. Igår hade han hunnit till Motala - frågan är var han befinner sig denna morgon ...

Tio över åtta gästas programledarna Johan Winblad (jodå, nu är han tillbaka!) och Ellika Nilsson av Ulrica Åström som arbetar på Röda korsets byrå mot diskriminering. I dag firar byrån att det är fem år sedan man drog igång verksamheten i Norrbotten och samtalet kommer till en del att handla om att det självfallet hade varit roligt att inte behöva fira alls. För visst är det väl så att det här med fördomar och diskriminering kommer att försvinna för gott någon gång i framtiden - eller?

Efter de lokala nyheter halv nio gästas Morgonprogrammet av ytterligare en kvinnlig gäst - Åsa Persson, känd för många norrbottningar som bland annat stå-upp-komiker.
Men vad är det egentligen vi skrattar åt när vi skrattar åt Åsas karaktär Belinda Bengtsson? Och hur mycket självinsikt och mod krävs det egentligen för att göra det Åsa Persson gör?

Som vanligt vill vi att du som lyssnar hör av dig med dina åsikter, synpunkter och funderingar - antingen mailar du oss på morgon.norrbotten@sr.se, skriver en kommentar här på hemsidan eller ringer till vår telefonsvarare på nummer 0920-22 16 18.

Vi hörs i etern!

Lena Edenbrink
producent för Morgonprogrammet