Fredagen den 20 maj 2011

Äntligen fredag!

Ni vet hur det är - ibland längtar man extra mycket efter att arbetsveckan ska ta slut, och i dag är det precis så. Men innan vi tar helg ska vi precis som vanligt servera en så aptitlig morgonmix som vi bara kan - vi bjuder på 5-åringar som pratar om Kiruna, på ett samtal om mediernas bild av invandrade svenskar, vi pratar med motorcykelåkaren som sakta men säkert närmar sig Haparanda, vi bjuder på prat om dans och så blir det live-musik direkt från studion.

God morgon, Norrbotten!

Efter en fullmatad vecka ser också vi fram emot den kommande helgen. Men först - ett Morgonprogram fullt av gäster, infall, samtal och lyssnarreaktioner.

Redan kvart i sju har vi med oss Gerd Rova i Masugnsbyn, hon är kontaktperson för Radioaktiv där och eftersom det är första gången Masugnsbyn deltar vill vi givetvis veta mer om vad det är som lockat till deltagande.

Efter de lokala nyheterna halv åtta kommer en av Röda korsets pressekreterare Arash Mokhtari till studion. Under flera år har han arbetat med Quick Response, som i sin tur ägnar sig åt att granska den svenska nyhetsrapporteringen om invandring, integration och främlingsfientlighet.

Tio över åtta har det blivit dags för veckans sista samtal med Per Erik Tell som med hjälp av sin motorcykel är på väg mot Haparanda och efter nyheterna halv nio gästas vi av några av medlemmarna i Exiled Dance Crew som har sin årliga dansföreställning på söndag.

Sist men absolut inte minst denna fredagsmorgon bjuder vi på live-musik i studion - Jokkmokkssonen Magnus Ekelund gästar programledarna Ellika Nilsson och Johan Winblad, pratar om kommande projekt och spelar sin musik.

Lena Edenbrink, producent för Morgonprogrammet