Tisdag den 18 september 2011

Tillbaka till vardagslunken

LENA:

Vardagen har återvänt till oss på Morgonredaktionen.
Efter två veckors arbete med fokus på Världens barn-insamlingen börjar det mesta bli sig likt igen.
En och annan önskelåt har vi kvar att spela förstås - och till dig som väntar på just din önskelåt kan vi bara säga: Håll ut! Den kommer i sinom tid.

Det är något speciellt med kampanjer som den som handlar om Världens barn. Det är en mäktig känsla att in på bara huden inse att det finns så mycket samsyn runt om i vårt län, att så många människor vill bidra till att göra skillnad för alla de barn som inte har tillgång till vare sig rent vatten, mat, skolgång, den mest enkla medicinering eller ett tak att sova under.

Mer än en gång under de gångna veckorna har vi på Morgonredaktionen haft anledning att reflektera över norrbottningarnas generositet och vilja att dra sitt strå till stacken.
För det ska ni givetvis ha ett stort tack - eller för att uttrycka det som Ellika skulle ha gjort; ni är bäst!

Som ni vet har allting en ände, så också Världens Barn-kampanjen, så nu är det vardag som gäller igen. Hitta intressanta gäster, boka och fylla programtablån är det vi ägnar oss åt nu, med kortare avbrott för att överlämna skivbackar till alla er som som bjudit hem sådana.

Den här tisdagen är det grått i Luleå, regnet kommer när som helst och det känns plötsligt som en evighet till jul. Det är knappt jag törs skriva det, men jag börjar faktiskt längta efter snön ... då blir det i alla fall betydligt ljusare.