Aromkaka från Öjebyn
Torsdag 3 november

Aromkaka

Annica Lundberg i Öjebyn har skickat nedanstående recept med följande hälsning: "Personligen tycker jag kakan är som godast när den är kylskåpskall, men smaken är ju som sagt olika från person till person".

Kakan:
4 ägg
6 1/4 dl socker
230 g margarin
8 3/4 dl mjöl
4 dl mjölk
8 tsk bakpulver
2 tsk kanel
(2 msk kakao)

Smörkräm:
300 g margarin
500 g florsocker
10 msk kaffe
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

Kakan: Smält margarinet och rör ihop alla ingredienser utom kakaon. Häll en tredjedel av smeten i en ungnsform med bakplåtspapper i. Grädda tills den ser färdig ut. Gör likadant med hälften av den kvarvarande smeten. Till den sista tredjedelen deg så tillsätter du kakaon. Grädda denna tredjedel på samma sätt.
Smörkrämen: Rör ihop ingredienserna, gärna med en matberedare, tills det blir en fin smörkräm. Smöret bör vara max rumstempererat. Bred ut hälften av smörkrämen över den första kakdelen. Lägg på kakdelen med kakao. Bred ut resten av smörkrämen på den. Lägg på den sista kakdelen.
Skär i skivor och servera till kaffe eller te.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".