Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Ditt frukostsällskap i vardagen. Nyheter, sport, trafik & väder blandas med musik, gäster & reflektioner...
Tisdag 8 november

Lefsor

Publicerat tisdag 8 november 2011 kl 12.55

- Gott på kakfatet till jul, hälsar Yvonne.

125 g smör
2-2 ½ dl socker
1 ägg
1 tsk hjorthornssalt
2 ½ dl kefir eller yoghurt
ca 8 dl vetemjöl (spara 1 dl till utbakning)

smör
socker
kanel

Gör så här:
Vispa smör ch socker poröst. Rör ner ägget. Tillsätt hjorthornssalt, kefir och mjöl samtidigt som du rör om, och knåda till en deg.
Forma degen till en rulle så att du kan dela upp den i 12 lika stora bitar. Kavla ut varje bit så att den blir ½ cm tjock och grädda dem sedan på en stekplatta, i stekpanna eller på bakplåtspapper i ugnen. (200º)
När brödet svalnat brer du på smör och strör över socker och kanel efter smak. (Om du blandar smör, socker och kanel till en smet och brer på slipper du alla sockerkorn överallt.)
Vik brödet dubbelt och skär i 3 "pajbitar".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".