I dag kommer vi att prata en hel del pengar i Morgonprogrammet. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Onsdagen den 9 november 2011

Pengar, pengar, pengar

Den här morgonen blir det trångt i studion.
Förutom Johan får vi nämligen besök av Jenny Olsson, Susanne Rudeklint och Jens Isaksson, de tre personer som bjöd högst i auktionen om att få tillbringa en morgon med Morgonprogrammets redaktion.

De 5.000 kronor som deras bud bestod av gick som bekant till Världens barn, och i dag är det alltså dags för budgivarna att få det de ville ha.

Alla tre jobbar på bank - så en hel del av morgonens innehåll kommer att gå i ekonomins tecken.

God morgon, Norrbotten!

Det var med stor glädje som vi på P4 Norrbotten kunde konstatera att vi hamnade trea på listan över hur mycket pengar landets P4-kanaler lyckats samla in till Världens Barn.

Vi har sagt det förut men det förtjänar att upprepas - utan er lyssnare hade detta givetvis inte varit möjligt. Drygt 300.000 kronor bidrog ni med, helt fantastiskt!

Bland alla de auktioner vi arrangerade under de två veckor kampanjen pågick gick en ut på att få tillbringa en morgon med oss i Morgonredaktionen. Och i dag är det alltså dags - Jenny Olsson, Susanne Rudeklint och Jens Isaksson är med oss redan från klockan 06.00 då Johan ska göra sitt allra bästa för att få dem att trivas i vår studio.
Med hjälp av våra gäster ska Johan försöka ta reda på lite mer om hur vi vanliga dödliga ska förhålla oss till den rådande ekonomiska turbulensen - finns det över huvud taget något jag som privatperson kan göra för att känna mig lite tryggare?

Den här morgonen får ni också träffa Jon Hedström, som nyss kommit hem från en resa till Rovaniemi där han träffat Tomten, en man som har det ganska hektiskt nu inför kommande aktiviteter.

Dessutom bjuder vi på en intervju med författaren och journalisten Lisa Bjurwald som bland annat skrivit boken "Europas skam - rasister på frammarsch".

Välkommen till Morgonprogrammet du också!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".