1 av 10
Loreen uppträdde
2 av 10
Alexander Ryback
3 av 10
Loreen och svenska ambassadören
4 av 10
Det var många som ville höra
5 av 10
Bröderna Nobel fanns såklart på väggarna
6 av 10
VD för Nobelhuset guidar oss runt
7 av 10
Trädgården
8 av 10
Gardenparty
9 av 10
Azerbaijans och Sveriges flaggor
10 av 10
Monica, Johanna och jag vid ingången till Villa Petrolium
Eurovision-bloggen

Dags för repetitioner!

Då var det äntligen dags för oss att börja med våra repetitioner. I kväll har vi två genrep på arenan. Ett som börjar klockan 18 och ett som börjar vid midnatt. Det är tur att man har ställt om dygnet en aning... Känns bra att börja jobb lite nu. Det blir många timmar på arenan så kudden från hotellrummet följer med!

Igår var verkligen en ”mellandag". Vädret var kyligare och blåsigt så jag hängde på hotellrummet mestadels. Läste lite, tog ett bad och var för mig själv. Vi är ju många i gänget och det inbjuds till social samvaro mest hela tiden. Jag älskar sånt men det kan ju också vara rätt uttröttande. Några timmar på egen hand var inte fel!

Ena körtjejen Monica och jag gick iväg på eftermiddagen för att få i oss en lunch. Satt länge och snackade på tu man hand. Det har inte blivit mycket av den varan här så det var skönt. Vi pratade en del om hur lyxigt det är att få åka iväg på ett sånt här jobb. Att få uppleva allt runt omkring tävlingen och att bli så väl omhändertagen överallt. Men vi konstaterade också att många har betalt ett högt pris för att vi ska få uppleva landet och staden så här. Jag såg en intervju med Loreen på svt webb-tv. Den tar upp problematiken som finns här i landet- många invånare har det inte lätt här. Jag länkar till den och tycker att ni ska ta en titt på intervjun:

Igår kväll var det två mingeltillställningar som vi skulle hinna med. Vi var inbjudna till ”Villa Petrolium”, Nobelmuseet. Där bjöds det på buffé och Loreen och Alexander Ryback uppträdde i trädgården. Loreen fick också mottaga en medalj av svenska ambassadören och VD´n för Nobelhuset. Vi skojade och sade att hon hade fått nobelpriset..ha ha ha.

Efter det gick bussen tillbaka till vårt hotell. Klockan 23.30 skulle de italienska och franska delegationerna komma till vårt hotell för att titta på den första semifinalen på storbildsskärm. Jag hängde med till 01.30 sen satt jag nästan och sov i stolen.

Nu ska jag ta mig ut och fixa lite ärenden innan avresan mot arenan.

Ha en bra dag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista