1 av 12
Efter vi har sjungit blev vi placerade i greenroom. Bild mot scenen.
2 av 12
På vägen mot scenen slussas vi in i en labyrint där vi har några anhalter på vägen. Christer Björkan följer med oss på den promenaden. Han får också ta hand om våra ackrediteringspass.
3 av 12
Bosnien går precis före oss i dessa passager.
4 av 12
Efter första renrepet sminkades vi av Anna.
5 av 12
Här får vi hjälp med att få på våra in-ear. Det är liknade hörlurar så att vi hör musiken och vad vi sjunger. Alla kan justera ljudet individuellt.
6 av 12
På vägen mot scenen slussas vi in i en labyrint där vi har några anhalter på vägen. Christer Björkan följer med oss på den promenaden. Han får också ta hand om våra ackrediteringspass.
7 av 12
Och här fixar Emir som fixar håret på...
8 av 12
...Monica som blev så här fin
9 av 12
Varje land får ha 10 personer i greenroom. Här är några av oss.
10 av 12
Plötsligt knackade det på dörren. Då kom mina gamla gävlekompisar Johan och Micke. De har skrivit Maltas bidrag.
11 av 12
Journalister från hela världen har ett presscenter där de kan jobba från. Här hålls presskonferenserna t ex.
12 av 12
Här anländer vi till arenan Crystal Hall. Den har byggts på 8 månader. Flaggan på bilden är världens största. Flaggstången är 162 meter. Längden på flaggan är 70 meter!
Eurovision-bloggen

Dags för semifinal!

Då var vi framme vid målet för etapp ett, semifinalen! Igår tillbringade vi 10 timmar i arenan och genomförde två genrep.

Det andra repet är det som jurygrupperna få se och höra så det var ett viktigt rep för oss. Allt gick bra!

Det har varit mycket diskussioner kring Loreens kläder. Hon har nämligen satt på massa långa fransar på klänningen och det är mååååånga som har haft synpunkter på det. Det har bloggats och tyckts till i forum runt om i Europa- ”Ta bort fransarna! De förstör numret!” Snacka om att denna tävling engagerar...ha ha ha.

Svenska teamet har börjat lyssna på kritiken och på sista repet igår så använde Loreen klänningen UTAN fransar. Vi får väl se vad det blir ikväll- spänningen är olidlig! 

Mellan våra två genrep så åkte de flesta ur teamet till hotellet för lite vila. Men vi i kören, tillsammans med vår sminkös Anna Kokotos och frisör Emir Kapetanovic stannade kvar för att sminka och fixa håret på oss tre. Man kan ju egentligen undra varför eftersom vi inte syns i rutan under Loreens framfrädande. (Dessumot har vi stora hattar på oss.) Men vi kommer att sitta med i greenroom efteråt och då kommer kanske någon kamera att svepa förbi. Sen är det ju så klart känslan av att vara lite fint fixad när man står på en scen. Andra länder går loss betydligt mer än vi gällande hår och smink. Det kommer ni att se om ni tittar ikväll. Vissa nummer gränsar till att bli maskerad!

Vi var tillbaka till hotellet kl 03.00 i natt så i morse blev det sovmorgon och nu ska jag snart ut en timme till en solstol vid poolen. Jag har tagit med mig några böcker i mp3-format som jag ligger och lyssnar på. Det är höjden av avkoppling! Jag har just lyssnat klart på boken Niceville av Kathryn Stockett och nu håller jag på med Eldvittnet av Lars Kepler. Två böcker som jag varmt kan rekommendera!

Jag bifogar massa bilder till blogginläggen också. Läs gärna bildtexterna också för där beskriver jag lite mer vad vi gör.

Ha en skön dag därhemma. Ser att det verkar bli fint väder för er också.

Vi hörs snart igen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista