1 av 9
Jaaaa, vi är vidare! Foto: Britta Bergström.
2 av 9
Många fans på plats. Foto: Britta Bergström.
3 av 9
Emir fixar Loreens hår. Foto: Britta Bergström.
4 av 9
Loreen och Marija Serifovic som vann för Serbien 2007. Foto: Britta Bergström.
5 av 9
Vi och Christer vid kajen. Foto: Britta Bergström.
6 av 9
Vår buss. Foto: Britta Bergström.
7 av 9
Vår buss får poliseskort. Foto: Britta Bergström.
8 av 9
Arenans skyskrapor. Foto: Britta Bergström.
9 av 9
Slappartid vid poolen. Foto: Britta Bergström.
Eurovision-bloggen

Tjohoooo!

Brtta Bergström berättar om kvalet i ESC
6:47 min

Det gick ju vägen igår men det var sannerligen en nervpärs att sitta där och vänta!

När de två första länderna ropades upp började vi att darra lite. De var två outsiders och vi förstod att de ”tog” platserna av några andra mer troliga finalister.

Stämningen i det svenska teamet var så klart på topp när vi rullade från arenan i natt vid tre-snåret. Loreen, Christer och några andra ur delegationen stannade kvar för obligatorisk presskonferens. De kom inte därifrån förrän kl 04.30 och då sov jag redan. Som sagt...ska du vinna melodifestivalen så måste du vara redo att jobba dygnet runt när du väl är på plats på Eurovision! Det är otroligt högt tryck på henne på arenan. Inte ens i korridoren där alla länders loger ligger på rad, kan hon få lite andrum. Det knackar KONSTANT på vår dörr- det är tv-team, andra länders artister, volontärer- you name it, som vill ha en bild eller en kort intervju med Loreen. Vi fick till slut ställa dit en person som fick avvisa alla förfrågningar. Hoppas att hon kan ta semester när vi kommer hem. Men det hänger ju på resultatet i morgondagens final.

Jag läste nyss att vi får startnummer 17 i finalen.

Väldigt roligt var också att mina gävlekompisar Johan Jämtberg och Micke Gunnerås tog sig vidare med Maltas låt, som de har skrivit. Grattis killar!

Jag tror faktiskt att alla låtar med svensk inblandning är vidare.

Antalet svenskar här nere bara växer och växer! Det har anslutit mer många trogna melodifestivalen-fans, pressfolk, fler folk från SVT och skivbolaget, Loreens mamma och låtskrivarnas fruar kom igår. Med dem kom också godispåsar med turkisk peppar som vi hade bett dem att köpa med. Vi dopar oss med det inför finalen...ha ha ha!

Nu har vi två långa kvällar/nätter framför oss. Idag genrepar vi finalen två gånger och vi lämnar hotellet kl 16 för att sedan återvända kl 03.

Nu blir det frukost, sen ska jag göra en liten intervju för Radio Norrbotten och sen blir det vila...kanske ett litet dopp också!

Tack för nu!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".