1 av 5
Taxibil i Baku. Foto: Britta Berggren.
2 av 5
Svenska fans vid hotellet i Baku. Foto: Britta Berggren
3 av 5
Fansen överlämnar presenter till Loreen. Foto: Britta Berggren
4 av 5
Park vid arenan. Den stod INTE här för tre dagar sedan.Foto: Britta Berggren.
5 av 5
Loreen i logen innan repetition. Foto: Britta Berggren
Eurovision-bloggen

Äntligen!!!

Nu är vi till slut framme vid dagen som vi har väntat på, längtat till och repeterat för! I kväll smäller det!

Vi har repeterat så mycket nu så jag visste varken ut eller in i morse när jag vaknade. Jag mig supertrött och rätt groggy, som om jag redan hade varit på avslutningsfesten!

Jag var tvungen att sätta mig upp och försöka reda ut: -Har vi redan tävlat? -Ska vi åka hem idag? -Vem vann?? Ha ha ha...

Nu har jag ätit frukost och känner mig på banan igen. Vi har ett rep kvar kl 18 och sen börjar showen vid midnatt (kl 21 svensk tid).

Repet igår kväll kändes bra. Fast det hände faktiskt något oväntat. I det lugna partiet när Loreen sitter på golvet och sjunger och snön dalar, hörde vi plötsligt en hostning.

Hon hade fått en snöflinga i halsen! Som tur är blev det bara ett ”host” men det hade ju kunnat bryta ut en hostattack- det är vi mycket glada över att det inte gjorde..ha ha ha.

Det är denna version som jurygrupperna lyssnar på och vi hoppas att det inte ska påverka något i negativ riktning. Det tror vi faktiskt inte att det gör, det lät snarare bara gulligt och mänskligt!

Igår fick vi även höra några ”nya” låtar. Spanien, Frankrike, Tyskland, England, Italien och Azerbaijans bidrag är direkt kvalificerade till finalen. De fem första kallas för ”The big five” och är de länder som bidrar med mest pengar till Europeiska Radio och TV-unionen. Därav slipper de semifinalerna. I mina öron låter det som en mycket märklig överenskommelse, att man kan köpa sig en finalbiljett på detta sätt. Hur som helst, Spaniens bidrag är en farlig konkurrent. De har en supersäker sångerska. Vi har faktiskt en genensam nämnare med Spanien- Thomas Gson- han har även skrivit deras låt!

Nu är sig dagarna rätt lika här. Vi gör inte så mycket mer än vilar på hotellet och väntar på arenan. Nu är det bara att hålla huvudet kallt och magarna i gott skick...det har visat sig att det sista inte har varit helt lätt för många av oss..ha ha ha!

Min fina man Janne Fjellström har lovat mig en lång och skön thailandsresa om vi vinner...visst var det så, Janne..? Nu står det ju här på bloggen så nu MÅSTE det ju bli så...;))

Skänk oss en tanke ikväll och håll tummarna! Ca kl 22.15 kliver vi upp på scenen och sjunger så det hörs hela vägen hem till Sverige!

Ha det så bra!

Britta

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista