1 av 6
Försvarsminister Leni Björklund uppvaktas av media. Foto Håkan Sjunnesson
2 av 6
-Jag har varit i Tjetjenien, men vi i den 138:e brigaden har inte begått brott mot mänskliga rättigheter. Vi bekämpade terrorister, hävdar den ryske generalen Yuri Klyonov, som är ett av den ryska styrkans befäl på plats i Sverige.
3 av 6
Försvarsminister Leni Björklund fick det hett om öronen när hon mötte det massiva pressuppbådet på militärövningen Snöflingan, men hon försvarade den ryska styrkans närvaro i Sverige.
4 av 6
Svenska och ryska soldater övade fredsbevarande strid på Tåme skjutfält i Västerbotten, med en av svenska arméns triumkort: stridsfordon 90
5 av 6
6 av 6
-De svenska soldaterna är verkligen väl organiserade och lyder direkt i allt de får order om. Annars är vi ganska lika varandra och på samma kunskapsnivå som de svenska soldaterna. Hoppas att vi kan öva i framtiden också, säger den ryske menige soldaten i 138:e brigaden, Sergej Jourgljouf.

Omdiskuterad militärövning

En före detta hög chef för de ryska styrkor som anklagas för krigsförbrytelser i Tjetjenien besökte den svensk-ryska militärövningen Snöflingan där regementet I 19 från Boden deltar.

Försvarsminister Leni Björklund, som också besökte övningen, var inte informerad om ryssens närvaro.

De ryssar som deltar i Snöflingan har inte tjänstgjort i Tjetjenien, uppger en rysk presstalesman på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".