1 av 4
Visst ser det smarrigt ut!
2 av 4
Jon Kärneskog och Sara-Marie Jonsson provsmakar
3 av 4
Christer Brundell får också smaka ...
4 av 4
... liksom Anna Stenberg

Världens fetaste efterrätt

Radiofrukost i P4...
Världens fetaste efterrätt enligt brittiska matkommissionen: Snickerspaj, bakad av Jon Kärneskog, som låter sig väl smaka tillsammans med morgonens gäst: Sara-Marie Jonsson, kostchef vid landstinget.

Sara-Marie var något mer tveksam till smakupplevelsen och avfärdade dessutom förenklade mediarubriker apropå aktuell fettforskning.

Det är INTE så att fett gör varken från eller till när det handlar om risken för hjärt- och kärljukdomar. Däremot har det stor betydelse vilken sorts fett vi stoppar i oss. Det är fleromättat som gäller om man vill hålla hälsofanan högt...

Mätt blir man dock snabbt på fettpajen som av lyssnarna döptes om till ”Jons morgondröm” alternativt Kärlkramp. Eftersom Jon påstår att han har andra visioner om en sann morgondröm så är det Kärlkramp som gäller...

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".