Kärlkramp - ohälsosammaste receptet någonsin

Världens fetaste efterrätt enligt brittiska matkommissionen.

Förberedelser: Mindre än 30 minuter
Tillagning: 10-30 min
Portioner: 4

Ingredienser:

1 paket smördeg
140 g mascarpone (italiensk färskost)
110 g färskost
50 g socker
3 ägg
5 snickers, hackade

Så här gör du:

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Kavla smördegen så den blir 3-4 millimeter tjock. Tryck ut den i en form med ca 20 centimeters diameter.
3. Knåda ihop mascarponen, mjukosten och sockret till en jämn massa i en stor skål.
4. Tillsätt äggen, ett åt gången.
5. Tillsätt snickers. 6. Häll smeten i formen och se till att den sprids jämnt.
7. Ställ i ugnen i tio minuter. Sänk sedan värmen till 180 grader och låt grädda i ytterligare 25 minuter tills pajen är gyllenfärgad. Låt den svalna före servering.

Upphovsman: Anthony Worrall Thompson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".