1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Morgonredaktionen rekommenderar: Fotvård

Vi drömmer om barfotapromenader på stranden, medan verkligheten just nu handlar om snöslask och gummistövlar. Men det kan ju vara tid att börja preparera fötterna för sommarens frihet.

Dessutom bjuder vi på ett yrkestips om du funderar på en ny riktning i livet - det är stort tryck på länets fotvårdsspecialister och finns utrymme för fler i branchen! Det säger i alla fall Åsa Muotka som är fotvårdsspecialist i Luleå, men trots att schemat är fullbokat så tog hon tid för en behandling av Lena Callnes vintertrötta fötter.

Efter mil i kängor och gummistövlar så avslöjades både det ena och det andra i form av förhårdnader och vassa liktornar. Men efter en timmes behandling - med såväl skalpell som elektrisk fotfil, för att inte tala om fotmassage och till och med rosa nagellack - så var fötterna så gott som nya. Åsa Muotkas bästa vardagstips för dig som vill sköta om fötterna hemma eller kanske få dem extra fina inför sandalsäsongen: Fotbad minst ett par gånger i veckan och smörj in fötterna dagligen med en fet och skön kräm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".