Tina Thörner har ingenting med aprilskämtet att göra. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
1 april 2013

Aprilskämt i Fråga Bildoktorn

Aprilskämt i Fråga Bildoktorn
7:51 min

Redaktionen har blivit mailbombad! Bosse och Hasses aprilskämt var tydligen trovärdigt.

Läs här några av lyssnarnas reaktioner:

Hörde jag rätt ? Vad hette denna byrådirektör ? Jag blir mörkrädd, vem tillsätter sådana här byråkrater.. Hoppas han stannar i Thailand oavlönad !!
Bosse

Apropå begränsningen för veteranbilar att endast få köra 80 mil per år från 1 juli 2013, dessa bilar utgör INTE ett av de största klimathoten, det gör däremot flyget, med tanke på Bertil Vennerhofs korkade försvarstal från Thailand.
Anneli

Där sitter en tomte o snackar om utsläpp för veteranbilar !! Gick han till Thailand ??? Om inte, tycker jag han ska gå hem !!! Eller ännu bättre stanna där.
John

Den där idioten som utala sej om veteranbilar måste väl vara nedlusad med studieskulder så dum som han var (går man högskola så fyller man huvet med så mycket skit att man får inte plats med sunt förnuft)
Anonym

Ang. veteranbilar bara ska få kör 80 mil/år!!Sverige svarar för ca 2 promille av världens utsläpp av CO2. Via har ca 5 milj fordon i landet som svarar för ca 30 % av utsläppen. Dessa skall minskas med 20% till 2020. Jag har inte så många decimaler på min kalkylator f.a. räkna ut vad 0,3 x 0,2 x 0.1 delat med 5 miljoner blir. Vilken miljöpåverkan kan då några veteranbilar ha? Vad håller dessa miljömuppar på med egentligen? Stoppa idiotin!
Lennart

Renoverar köket och lyssnar på er, hörde om han enmansutredarn då det gäller veternbilar och att man bara skulle få köra 80 mil per år, ursäkta uttrycket men fan så bra att ni ringde upp jeppen som var i Thailand. Själv har vi fyra veterabilar i familjen en 62:a Volvo PV, en 65:a Ford Mustang, en 67:a Buick LeSabre och en Morris Marina från 73.

Till saken hör att jag bor i Norrbotten och dom där 80 milen lär ju gå åt gansa fort, det blir ju omöjligt för oss i norr att ev köra ner till de stora träffarna ex i rättvik. Skulle ju inte tro att det går igenom men det är ju skrämmande och vansinniga ideer, han belyste ju också säkerheten jag skulle vilja veta hur många som skadas varje år i veteranbilar, de flesta kör ju väldigt försiktigt med sina klenoder.Ta gärna upp detta ämne i fler program så det verkligen belyses.
Bosse

Hej Bosse och Hasse, Den här individen som Gilbert Svensson pratade om. Heter han Bertil Wennerhof ? Har sökt namnet på nätet utan resultat. Tacksam för svar, vill gärna framföra mina åsikter till honom. Har lite svårt för arroganta typer som dessutom saknar känsla för det de skall utreda.
Bengt

Jag hoppas 100 % av hela tillgängliga journalist kåren , engagerar sig i detta. Mannen från öken / förlåt beachen thailand , var det mest arroganta jag hört i radio på år och dar!! Ärligt. Hela iden om 80 mil är absurdb. Snacka om att skjuta på fel svanar. MEN , den mannen förtjänar drevet för sin arrogans idag.
Anders

Verkligen genomtänkt skämt. Jag gick på det! Då jag har två Alfa lyssnade jag med stort intresse.
Anonym

Ha ha, angående aprilskämtet, farsan blev upprörd fast jag upprepade åt honom hela tiden att det var ett aprilskämt, men det hjälpte inte. Skämt eller inte, han skulle strypa Bertil oavsett, ha ha!
Anonym

Grattis! Jag blev grundlurad.. ha ha ha.
Anonym

Fy fan vad jag gick på ert april skämt när jag hörde på radion i min bergstruck på jobbet i Aitik. Övervägde nästan å köra min veteran Volvo till skroten :D ha ha :) tack för ett underbart program
David

Det var nog det bästa aprilskämt jag hört.! Fan va arg man blev. Hehe.
Johnny

Heja superbra 1 april skämt. Det bästa på länge! Undrar hur många som försöker ringa Trafikstyrelsen idag!
Gun med 2 veteranare

Tack för att ni förstört min nattsömn och allvarligt förvärrat magsåret med ert s k Aprilskämt! Allvarligt talat, det är oerhört dumt, onödigt och oansvarigt att ge Transportstyrelsen uppslag om nya inskränkningar. Bilhatarna där är fullt kapabla att ta upp denna idé och genomdriva den! Jag lyssnar via Pod-radion i efterhand, och där såg det ut som om som programmet sändes den 2 april, varför jag avfärdade idén att det kunde röra sig om ett dåligt skämt...Lättad, trots allt.
Björn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".