Filip Wägbo

Min roll på SR Blekinge:
Sportreporter

Bor i:
Sölvesborg

Det bästa med mitt jobb:
Samtidigt som man får bevaka ett av sina största intresse, idrott så får man också möjlighet att välja från vem man vill höra svaren på sina frågor och sen vet ju jag svaret först av alla. Bara det…

Mitt favoritprogram i Radio/TV:
Karlavagnen, Sportradion och Söndagsskolan är favoriter i radion. På TV kollar jag gärna på matprogram, House, sporten och alla möjliga humorprogram.

Varför ska man lyssna på P4?:
Sänder mest sport och är först med det senaste.

I min stereo lyssnar jag på:
Det kan vara väldigt blandat hemma i mina högtalare, dock inte samtidigt.

Tillfället styr om det ä pop, rock eller jazz, men ofta är det vanliga radiodängare som Peter LeMarc, Calaisa, The Ark, Jill Johnsson, Magnus Uggla, Wilmer X, Lenny Kravitz, Maja Gullstrand, Günther, Per Gessle, Broder (Lukas), Schlager och mycket annat.

På min fritid:
Då ägnar jag mycket tid åt min son som är en enorm källa att hämta glädje och energi ur. Lite av den energien lägger jag sedan på vårt hus.

När det finns tid över så försöker jag hålla igång genom fotbollsträning, joggning eller så kanske jag går en runda på golfbanan.

Jag tar också gärna del av teater och musiklivet både lokalt och riks.

Det här kan du också veta om mig:
Älskar att både laga och äta mat och anser mig själv vara mer än duglig i köket.

Jag arbetar inte bara på radion, utan man kan träffa på mig även i kuvertbranschen. Jo, det finns fortfarande dom som använder kuvert. Tack och lov, så jag kan överleva ett tag till.

Om tid finns (förstår inte hur) så står jag gärna på scen när det nalkas revytider.

Tänkvärt
”Onormal är den människa, som aldrig byter åsikt.”
A. Barthélemy

Kontakta mig:
filip.wagbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".