En bild av Yamile Lindgren som blir ny programledare i eftermiddagen. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.

Yamile Lindgren

 Programledare för Eftermiddagen

yamile.lindgren@sverigesradio.se

Bor: I lägenhet med sjöutsikt i Karlskrona med min familj.

Det bästa med mitt jobb: Att man är på rätt ställe när det hettar till i nyhetsvärlden och att man får träffa så många människor som lär en nya saker. I journalistyrket kan man göra skillnad och där är ingen dag den andra lik, det gillar jag. Här får jag också möjlighet att lyfta frågor som ligger mig varmt om hjärtat, det mesta som har med samhället att göra.

Varför ska man lyssna på P4: För att vi ger dig nyheter om det som sker runt hörnet samtidigt som vi lovar både skratt och allvar. Vi bjuder också på mycket musik och uppdaterar dig även på det som händer utanför Sveriges trädgård.

Mitt favoritprogram i TV/radio: Jag gillar musikprogram, sport och nyheter. Och filmkväll med snacks är aldrig fel - men griper inte filmen tag i mig från början så är risken stor att jag somnar.

I min stereo lyssnar jag på: Väldigt blandad musik. Bland favoriterna finns svenska låtar och schlagers men också latinorytmer och 80-talshits. Och så är jag förstås svag för (och stolt) när min dotter sjunger - oavsett om det handlar om krokodilen, Zlatan eller hennes egna påhittade sångtexter.

På min fritid: Ägnar jag mycket tid till att mysa och busa med min dotter. Jag tycker också om att prata och retas med min sambo, pyssla, njuta av livet i solläge och att göra fotoböcker.

Måtto: "Ibland måste man våga tappa fotfästet för att kunna flyga vidare" och "Vill man så kan man".

Annat om mig: Jag har rötter i Colombia och är uppvuxen i Stockholm, har spelat handboll i många år, är lypsylberoende och citerar gärna Lejonkungen. Stop, stop, time out, har jag missat nåt?! Nej, inte mer än att jag tycker om att ha landat i Karlskrona efter många års kringflyttande och att jag ser fram mot vad radiolivet har att ge mig och få ur mig. Efter nästan tio år som skrivande journalist är det här den största utmaningen hittills i mitt arbetsliv. Följ med mig när jag tappar fotfästet och lägger mig i direktsändning på Eftermiddagen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".