Kristina Klintin. Foto: Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio
1 av 2
Kristina Klintin. Foto: Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio
En porträttbild på på kristina klintin
2 av 2
Foto: Magnus Lejhall

Kristina Klintin

Min roll på SR Blekinge: Nyhetspresentatör och reporter

Bor: I ett sjuttiotalshus med man och två söta barn.

Det bästa med mitt jobb: Att man lär sig något nytt varje dag. Och så är det så himla roligt att få berätta vad som har hänt!

Mina favoritprogram i radio/tv: På radio blir det mycket nyheter, om jag själv får välja. Om min treåriga dotter får välja så blir det Visbubbel på webben. På tv har jag en tendens att fastna i musikdokusåpor.

Varför ska man lyssna på P4? För att lokala program och nyheter är det som engagerar mest.

Det här spelar jag i min sterero: Klassiskt, jazz, pop och rock i en salig blandning. Tom Waits, Nick Cave and the Bad Seeds och Leonard Cohen är gamla favoriter. Just nu lyssnar jag mycket på Fleet Foxes, My Morning Jacket, Neil Young och Mando Diao. Och så Mendelssohns Elias, som vi håller på att öva in i kören som jag sjunger i.

Det här gör jag på min fritid: Jag är en inbiten körsångare och ägnar därför en hel del fritid åt detta. Jag läser också gärna en spännande deckare, och så är det kul att ha en trädgård. Fast det är roligare att läsa trädgårdsböcker än att gräva. Min trädgård är nämligen full av sprängsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista