En porträttbild på Stina Linde.
Foto: Magnus Lejhall

Stina Linde

Digital redaktör - föräldraledig under 2019

kristina.linde@sverigesradio.se
Twitter: @stinalinde

Min roll på radion

Jag har ansvar för det digitala, alltså nyheterna som finns på vår sajt och i våra sociala medier. Följ oss på Facebook, Twitter och Instagram om du inte redan gör det!

Mitt favoritprogram i radio /TV: 

Alla sorters radiodokumentärer. Missar aldrig ett avsnitt av Creepypodden, älskar att bli ordentligt uppskrämd! Visste ni en historia utspelar sig i de blekingska skogarna

Det bästa med mitt jobb:

Det blir aldrig enformigt eftersom jag gör så mycket olika saker. Till exempel fota, klippa ljud, skriva texter och prata med folk om våra nyheter i sociala medier.

På min fritid:

Är jag med min familj, försöker ta djupa andetag och laga god mat. 

I min stereo:

Mest melankolisk folkrock som Midlake och Timber Timbre, men också mycket 60-70-tal som Jethro Tull, The Kinks och Jefferson Airplane.

Bakgrund:

Lika delar skåning och bleking. Har jobbat som simlärare, på café, i äldrevården, psykiatrin och på tidning. Pluggade till journalist i Lund och jobbade i några år på Helsingborgs Dagblad. 

Annan trivia:

Äter gärna muminkött och skriver ner allt jag drömmer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista