Anders Lundqvist som är reporter.
Foto: Magnus Lejhall

Anders Lundqvist

Reporter

anders.lundqvist@sverigesradio.se

Min roll på radion:

Jobbar som agendareporter. Det innebär att jag inte nödvändigtvis jobbar med snabba nyheter utan snarare med den typ av nyheter som kan ta lite längre tid att färdigställa, exempelvis granskningar eller komplicerade ämnen som tar tid att sätta sig in i.

Mitt favoritprogram i radio /TV: 

Ser väldigt lite tv, men där är främst Agenda och Uppdrag Granskning som lockar. På radion är det mycket lokala nyheter via P4 men även mycket P1, typ Kaliber, Kjellkritik och Filosofiska rummet. Men främst lokala nyheter.

Det bästa med mitt jobb:

Jag upplever att det är enormt fritt. Möjligheten att göra så enormt mycket roligt och spännande är helt enkelt svårt att överträffa, att jobba med något annat än journalistik känns väldigt främmande.

På min fritid:

Flyttade 130 mil från norra Västerbotten ner till Blekinge. Ägnar största delen av min fritid med att gå vilse fortfarande. När jag slutar gå vilse hoppas jag att hittat några fina fiskeställen och kanske ett och annat fint promenadstråk, även om jag saknar tall och gran från Västerbotten har lövskogen sin charm. Spenderar rätt mycket tid på att vara arg över att hockeyn inte går som önskat, speciellt förra säsongen..

I min stereo:

Riktigt brett spektra här. Allt från typ Hendrix till lokalpatriotisk hiphop från Norr- och Västerbotten. Nu rullar dock mest Annika Norlin och Vasas flora och fauna, inte direkt Hendrix, inte direkt hiphop, men fortfarande väldigt bra.

Bakgrund:

Föga förvånande född och uppvuxen i Västerbotten. Utbildad journalist vid Luleå Tekniska Universitet och en magister i grävande journalistik vid JMG i Göteborg. Jobbat som tidningsjournalist tidigare, främst då för svenska dagstidningar men även frilansat för bland annat The Guardian i England.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".