Niklas Ivarsson
Foto: André Kvist/Sveriges Radio.

Niklas Gyberg Ivarsson

Reporter

Niklas Ivarsson

Min roll på radion:

Nyhetsreporter som gör inslag. Ibland hoppar jag in i studion som nyhetssändare.

Mitt favoritprogram i radio /TV: 

Har lyssnat igenom alla avsnitt av ”Institutet” i P3 och en del av mitt hjärta brast när programmet lades ner 2015. Thank god för SR Play! Precis som de flesta andra följer jag TV-serier som Game of Thrones och Stranger Things, men inget kommer någonsin bli bättre än The Wire.

Det bästa med mitt jobb:

Att man konstant har fingret på samhällspulsen, känslan av att stå live och inse att det man säger kablas ut direkt till alla lyssnare i Blekinge. Och så klart att få vara ute i fältet och ta del av alla de berättelser och händelser som finns runtomkring oss i länet.

På min fritid:

Försöker jag ta tag i så många projekt som möjligt och samtidigt hinna umgås med bra vänner. Försöker sticka en tröja, skriver lite och har börjat löpträna igen efter flera års uppehåll.

I min stereo:

Jag är definitionen av en allätare, men det som får mig att sittdansa mest är absolut gamla soul- och motownklassiker. Marvin Gaye, Sam Cooke, Aretha Franklin, Curtis Mayfield, Nina Simone etc. Det finns så många bra.

Bakgrund:

Göteborgare med stort Håkan Hellström-komplex (pappa var sjöman, mamma terapeut). Har bott på en ö i Västindien och seglat över Atlanten två gånger. Innan jag blev journalist jobbade jag som segelmakare i två år.

Annan trivia:

Veckopendlar från Malmö, kan vissla på sex olika sätt och kom på delad förstaplats i buggtävlingen på mitt 7-årskalas.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".